zaterdag, 12. september 2009 - 23:10

Maastricht geeft aftrap voor Week van de Vooruitgang

Maastricht

In Maastricht wordt zondagmiddag de Week van de Vooruitgang geopend tijdens de Autovrije Dag in die stad. Burgemeester Gerd Leers en wethouder Wim Hazeu geven op het Vrijthof het startsein voor een week met honderden duurzame mobiliteitsactiviteiten door heel Nederland, zo meldt Milieudefensie.

'We zijn verheugd de landelijke Week van de Vooruitgang te mogen openen. Het voelt als waardering voor de Autovrije Dag die we hier hebben neergezet,' aldus wethouder Hazeu van Milieu en Mobiliteit. Maastricht sluit op 13 september - tijdens Het Parcours, de opening van het culturele seizoen - heel de binnenstad én parkeergarage Q-Park voor autoverkeer. Het Vrijthof wordt omgetoverd tot luxe fietsenstalling. Zo kunnen de duizenden bezoekers profiteren van de voordelen van een autovrije binnenstad.

Maastricht doet voor het derde jaar mee aan de Autovrije Dag. Het autovrije gebied is sinds de eerste editie serieus uitgebreid. Hiermee geeft de gemeente een sterk signaal af. Het is de intentie dit de komende jaren te blijven doen. De Autovrije Dag in Maastricht is daarom een mooie aftrap voor de Week van de Vooruitgang, waarin in driekwart van de Nederlandse gemeenten zo'n 1500 activiteiten plaatsvinden om lopen, fietsen, openbaar vervoer en kritisch autogebruik te stimuleren.
Provincie:
Tag(s):