donderdag, 19. februari 2009 - 12:24

Maastricht schrapt nachtbussen

Maastricht

De gemeente Maastricht gaat stoppen met nachtbussen in haar gemeente. Dit heeft de gemeente in samenspraak met vervoerder Veolia besloten. Met ingang van zaterdag 28 februari rijden er geen nachtbussen meer.

De aanleiding om de nachtdienst te schrappen is de forse daling van het gebruik de afgelopen jaren, zegt de gemeente. Het afgelopen jaar is geprobeerd om met een tweetal maatregelen deze ontwikkeling tegen te gaan. Als eerste is de opstapplaats van de nachtbussen teruggebracht naar de Markt en er is een promotiecampagne gevoerd. Ondanks deze maatregelen is het gebruik van de voorziening op een laag niveau gebleven.

In 2008 hebben in totaal 8.500 mensen gebruik gemaakt van de nachtbussen, een gemiddelde van minder dan 8 reizigers per rit. Het exploitatieverlies bedroeg in 2008 € 35.000,- Op hoogtijdagen (1999) maakten 25.000 reizigers gebruik van de nachtbus.

Tijdens de carnavalsdagen heeft het uitgaanspubliek wel nog de mogelijkheid om in de nachtelijke uren met de bus naar huis te gaan. Veolia zet dan zogenaamde ‘borrelbussen’ in.
Provincie:
Tag(s):