dinsdag, 10. maart 2009 - 17:08

Maastrichtse taxichauffeurs verdacht van drugshandel

Maastricht

In Maastricht zijn dinsdag vijf mannen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij handel in verdovende middelen. Drie van hen werken als taxichauffeur bij een Maastrichts taxibedrijf. Eén verdachte is de eigenaar van een garagebedrijf in Maastricht. In zijn bedrijf werd een heroïnepers aangetroffen, zo meldt de politie.

De taxichauffeurs, van 21, 27 en 54 jaar, werden aangehouden in woningen aan de Rapsodiestraat en de Florijnruwe. Zij worden ervan verdacht in opdracht van dealers Franse drugstoeristen naar drugspanden te vervoeren en weer terug naar hun auto.

De vijfde verdachte, een 24-jarige man die verdacht wordt van runnen, is aangehouden in een woning aan de Penningruwe. Naast de aanhoudingen werden twee taxi's en een personenauto in beslag genomen.

Het onderzoek werd gedraaid door politie vanuit het project BorderlineS in samenwerking met de Inspectie verkeer en waterstaat, de belastingdienst en milieuhandhaving van de gemeente Maastricht. Het is een vervolg op de aanhoudingen van 3 februari jl. Daarbij werden negen personen aangehouden die ervan werden verdacht te handelen in verdovende middelen. Vijf van hen zitten nog vast. Inspectie verkeer en waterstaat stelt verder onderzoek in naar het taxibedrijf.
Provincie:
Tag(s):