vrijdag, 1. mei 2009 - 16:25

Maatregelen Bevrijdingsfestival 2009

Vlissingen

Het Bevrijdingsfestival Zeeland wordt elk jaar op 5 mei in Vlissingen gevierd.Vrijheid wordt gevierd met muziekoptredens op verschillende
podia, met discussieprogramma's en het Plein van de Vrijheid. Het festival is de start van de Maand van de Vrijheid, een maand lang aandacht voor de vrijheid op verschillende locaties en bij verschillende gelegenheden in de provincie.

Het thema ‘vrijheid en identiteit’ staat dit jaar centraal.

Binnen het festival- en horecagebied zijn ook dit jaar – ook op de terrassen – glas en blik verboden! Drank moet worden geschonken in plastic bekers. Drugsgebruik en overmatig drankgebruik worden niet op prijs gesteld. Het is verboden om zelf drank mee te nemen op het festivalterrein.

Ook zien de politie en medewerkers van de gemeente er streng op toe dat er géén drank wordt geschonken aan jongeren onder de 16 jaar. Sterke drank mag alleen worden geschonken aan jongeren vanaf 18 jaar.

De politie en gemeente Vlissingen doen een beroep op u: houd het netjes!
Maatregelen op 5 mei Met het oog op de openbare orde en veiligheid gelden extra maatregelen.

In verband met het op- en afbouwen van het festival gelden tussen 2 mei 08.00 uur tot en met 7 mei 08.00 uur afwijkende verkeersmaatregelen. Deze worden ter plaatse aangegeven.

De volgende straten zijn op 5 mei aangewezen als festival- en horecagebied:

Zeilmarkt, Nieuwendijk, Arsenaalplein, Dijktheater, Oranjedijk, Rondeel, De Ruyterplein, Beursplein en Bellamypark.

Het festivalterrein is vanaf 08.00 uur afgesloten voor verkeer. Het centrum is bereikbaar op twee manieren: via de Koningsweg en Spuistraat. Ter hoogte van de Nieuwendijk/Zeilmarkt wordt de Nieuwendijk richting het Bellamypark afgesloten. Alle straten vanaf de Koningsweg tot aan de Zeilmarkt zijn dus bereikbaar voor bestemmingsverkeer. De Spuistraat wordt afgesloten ter hoogte van de Bussestraat.

Bestemmingsverkeer kan via de Dam en de Gasthuisstraat de straten ten westen van het Bellamypark bereiken. De parkeergarages De Fonteyne en Scheldeplein zijn open.

Inrijden is mogelijk tot 00.00 uur. Uitrijden is mogelijk tot 6 mei 01.00 uur (Scheldeplein). Bij De Fonteyne kunt u gedurende de hele nacht uitrijden.

Maatregelen op 5 mei vanaf 08.00 uur tot 6 mei 01.00 uur:
• Bellamypark en Boulevard de Ruyter zijn gesloten voor verkeer;
• de Hellebardierstraat is geheel autovrij en is aangewezen als noodroute voor de hulpdiensten;
• bezoekers kunnen fietsen parkeren bij de tijdelijke fietsenstalling op het Spuiplein en Zeilmarkt;
• de sluizen richting het Dijktheater zijn geheel afgesloten - het Dijktheater is via de Nieuwendijk, Baljuwstraat en Oranjedijk te bereiken;
• de Baljuwstraat en Oranjedijk dienen geheel autovrij te zijn.

Met vragen over het festival kunt u contact opnemen met de Cultuurwerf, telefoon (0118) 415244. Het kantoor zal ook op 5 mei bemand zijn, van 08.00 tot 00.00 uur.
www.bevrijdingsfestivalzeeland.nl
Provincie:
Tag(s):