dinsdag, 20. januari 2009 - 16:40

Maatregelen tegen incidenten in bussen

Almere

De gemeente Almere, busmaatschappij Connexxion en de politie hebben maatregelen afgesproken waardoor het aantal incidenten in bussen moet afnemen.

Zaterdagavond legden de buschauffeurs hun werk neer vanwege de toename van bedreigende situaties.

De gemeente en Connexxion betalen samen de kosten om alle 62 stadsbussen te voorzien van half gesloten cabines voor de chauffeurs. In zo’n half gesloten cabine is de chauffeur fysiek niet bereikbaar voor het publiek maar kan hij wel contact met het publiek hebben. De 24 medewerkers van Veiligheid Informatie en Controle (VIC’s) worden meer gespreid over de dag ingezet.

Er komen gerichte integrale controles waarbij niet alleen naar het vervoerbewijs gevraagd wordt maar politie ook controleert op legitimatiebewijs, drugs etc. Ook gaat de politie zich meer vertonen op het stelsel van de in Almere vrij liggende busbanen. Samen met de gemeente gaan buschauffeurs het busbanenstelsel opnieuw nauwgezet schouwen om te bekijken of er plekken qua veiligheid verbeterd kunnen worden door bijvoorbeeld struiken te snoeien of extra verlichting aan te brengen.

Burgemeester Annemarie Jorritsma roept de burgers op om zoveel mogelijk gebruik te maken van vervoerbewijzen die in de voorverkoop verkocht worden. “Net als in de winkels moet er eigenlijk geen geld in de bus aanwezig zijn zodat het geen zin heeft om de chauffeur te bedreigen of te beroven.�
Provincie:
Tag(s):