woensdag, 18. maart 2009 - 20:43

Méér borstkanker gevonden met digitaal onderzoek

Amsterdam

Méér gevallen van prille borstkanker opsporen; dat is het hoofddoel van DigiBOB, het megaproject dat het Bevolkings Onderzoek Borstkanker in Nederland het digitale tijdperk inloodst. Er komt geen papier meer aan te pas: via de pc kunnen alle cliëntgegevens snel en makkelijk worden ingebracht, aangepast en opgeroepen.

Dat verkleint niet alleen de kans op fouten, maar vereenvoudigt ook de uitwisseling van gegevens tussen BOB-instantie en bijvoorbeeld ziekenhuizen - waar digitale PACS'en inmiddels gemeengoed zijn - en mettertijd ook huisartsen. En verhuist een cliënte van de ene regio naar een andere? In enkele toetsaanslagen zijn de gegevens teruggevond,

DigiBOB heeft méér voordelen. In de screenings-units hoeft men niet meer met zware tanks met milieuonvriendelijke chemicaliën en met filmcassettes te sjouwen. Verder hoeven minder handelingen verricht te worden en is op een monitor direct te zien of opnames gelukt zijn of niet. Voor cliëntes betekent dat: minder wachttijd, en voor het proces houdt dat een hogere doorloopsnelheid en dus een hogere efficiëntie in.
Categorie:
Tag(s):