donderdag, 13. augustus 2009 - 19:13

Machinist bestuurt trein met alcohol op

Een trein die donderdagochtend in het Geldserse Spankeren betrokken was bij een aanrijding met een auto, werd bestuurd door een machinist die onder invloed van alcohol verkeerde. Dit heeft het Korps landelijke politiediensten bekend gemaakt. De 58-jarige machinist uit Nijmegen is vervolgens door de NS op staande voet ontslagen.

De trein kon omstreeks 07.15 uur niet meer tijdig stoppen voor een auto die stilstond op de spoorwegovergang OW Kanaaldijk in Spankeren. De bestuurder van de auto, een 54-jarige man uit Dieren, raakte gewond aan zijn hoofd. De 61 passagiers van de trein kwamen met de schrik vrij.

De Spoorwegpolitie nam, zoals gebruikelijk bij aanrijdingen, een ademtest af van de machinist. Deze viel positief uit. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 275 ug/l (0,6 promille). Tegen de machinist is proces-verbaal opgemaakt. Het maximum toegestane alcoholpromillage voor (trein)personeel, dat is belast met een veiligheidsfunctie, bedraagt 0,5 promille (220 ug/l).

De passagiers van de ongevalstrein zijn overgestapt in een andere trein. Het treinverkeer raakte tijdelijk gestremd. De spoorwegovergang was geruime tijd buiten gebruik in verband met herstelwerkzaamheden.
Provincie:
Tag(s):