zaterdag, 7. februari 2009 - 16:09

Makers pedofielenwebsite met dood bedreigd

Amsterdam

De website van de Stop Kindersex is vrijdagavond bezweken onder het grote aantal bezoekers. De site kreeg binnen een kwartier 181.000 bezoekers te verwerken. Op de site zijn de namen, adressen en foto's van veroordeelde Nederlandse pedofielen te zien. De makers van de site worden sinds vrijdag bestookt met e-mails en telefonisch bedreigd door enkele 'daders' wiens foto op de site te zien is.

De website wordt in de Verenigde Staten gemaakt om de Nederlandse privacywetgeving te omzeilen.

Woordvoerder Yvonne van Hertum wordt, sinds de site vrijdagmiddag online ging, plat gebeld door mensen die haar enerzijds prijzen met het initiatief en anderzijds met de dood bedreigen. Bang is ze zelf niet. "Ik heb bewakingscamera's rond mijn huis en twee grote honden en een sterke man. Ik maak me niet druk. Met deze website snijdt het mes aan twee kanten. De pedofielen weten dat er op ze gelet wordt en de buurtbewoners weten wie er in hun buurt woont. "

Op de site zijn foto's te zien van veroordeelde pedofielen die al een of meedere keren media aandacht hebben gehad via Peter R. de vries en Undercover in Nederland.

Bij een woning in het Limburgse Landgraaf zijn zaterdagochtendvroeg de ruiten ingegooid. Het betreffende adres werd op de website genoemd. Burgemeester Bert Janssen vind het een ernstig voorval. Hij heeft de politie gevraagd extra waakzaam te zijn.
Categorie:
Tag(s):