vrijdag, 27. februari 2009 - 17:06

Man aangehouden in ruim 10 jaar oude zedenzaak

Apeldoorn

De politie heeft een nu 33-jarige man uit Vaassen aangehouden op verdenking van aanranding en poging tot verkrachting van een Duitse vrouw op de Oude Arnhemseweg in Beekbergen in juni 1998. De politie kwam de man op het spoor dankzij een recente DNA-match.

Van de man is DNA afgenomen in het kader van de wet DNA-onderzoek bij veroordeelden. De man werd eerder deze maand aangehouden in een huis van bewaring in Zutphen, waar hij was ingesloten in verband met een andere zaak.

De man wordt ervan verdacht dat hij de toen 21-jarige vrouw heeft aangerand toen zij in de nacht van vrijdag op zaterdag 20 juni 1998 over de Oude Arnhemseweg fietste. Hij heeft de vrouw eerst vanuit zijn auto aangesproken en haar vlak daarna gedwongen te stoppen door zijn auto dwars voor haar te parkeren.

Vervolgens heeft de belager de vrouw tegen de grond gewerkt en haar onzedelijk betast. Het slachtoffer heeft zich hevig verzet en slaagde erin haar belager te bijten. Hierop liet de man los en ging hij er in zijn auto vandoor.

De vrouw raakte licht gewond en is in het ziekenhuis behandeld. De politie stelde destijds een uitvoerig onderzoek in en de zaak is in 1998 ook behandeld in Opsporing Verzocht, waarbij een compositietekening van de verdachte werd getoond. Er kwamen toen geen tips die hebben kunnen leiden tot een aanhouding.

De politie heeft proces-verbaal opgemaakt en ter beoordeling overgedragen aan het Openbaar Ministerie in Zutphen. Binnenkort moet de verdachte voorkomen in verband met de zaak waarvoor hij nu in voorlopige hechtenis zit. Het is nog niet bekend of deze zedenzaak daarbij wordt meegenomen.
Provincie:
Tag(s):