dinsdag, 1. december 2009 - 13:37

Man aangehouden na chantage en laster via Hyves

Leiden

Een 35 jarige man uit Leiden is eind november aangehouden door de jeugd- en zedenpolitie van het korps Gooi en Vechtstreek. Hij wordt verdacht van chantage en laster.

De man zou ouders van tienermeisjes hebben gebeld en hebben verteld dat hij compromitterende foto’s van hun dochters op internet wilde plaatsen. In een enkel geval vroeg hij geld om publicatie van die foto’s op internet te voorkomen.

Op internet zocht de man foto’s van tienermeisjes en hun telefoonnummers, onder meer op Hyves.nl. Vervolgens belde hij de ouders op met een verzonnen verhaal. De verdachte deed zich voor als fotograaf of eigenaar van een fotostudio. Hun dochters zouden voor hem hebben geposeerd in een fotostudio en er zouden seksuele handelingen zijn verricht. In sommige gevallen beweerde hij dat hun dochter door anderen was verkracht. Dit bleek allemaal gelogen.

De jeugd- en zedenpolitie van het korps Gooi en Vechtstreek heeft na een onderzoek van elf maanden de man uiteindelijk op 24 november aangehouden. Bij de politie zijn landelijk inmiddels 32 meldingen van deze verdachte binnen gekomen. De politie vermoedt dat het aantal hoger zal uitvallen.

De 35-jarige verdachte mag onder voorwaarden de inhoudelijke behandeling van zijn zaak in vrijheid afwachten. Hoewel de rechter-commissaris voldoende ernstige bezwaren en gronden zag om hem langer vast te houden, is de voorlopige hechtenis van de verdachte dus geschorst.
Categorie:
Tag(s):