zaterdag, 9. mei 2009 - 22:06

Man aangehouden na poging diefstal auto en meerdere aanrijdingen

Een 47-jarige verwarde man uit Ansen is vrijdag aangehouden, nadat hij eerder op de dag bij twee aanrijdingen betrokken was en tussendoor probeerde de auto van iemand anders mee te nemen.

De man reed vrijdagmorgen in zijn auto over de Leeuwte in Ruinen. Daar reed hij een andere auto van achteren aan hij keerde en reed weg. Even later reed hij op de Oude Postweg in Spier waar een vrouw bezig om een brief op de post te doen terwijl haar auto iets verder stond. De man stapte uit zijn auto en stapte in de auto van deze vrouw en probeerde weg te rijden. Ze kon hem tegenhouden en uit de auto krijgen.

Daarna stapte de man weer in zijn eigen auto en reed de A28 op. Daar raakte hij een eindje verderop een vrachtauto, waardoor schade ontstond. Na het ongeval reed hij door. Deze drie gebeurtenissen vonden alle plaats in korte tijd en snel was duidelijk dat dezelfde man hierbij betrokken was. Na een zoekactie werd hij uiteindelijk in de avonduren met zijn auto aangetroffen in het noorden van de provincie waar hij werd aangehouden en ingesloten voor een vervolgonderzoek.
Provincie:
Tag(s):