vrijdag, 6. februari 2009 - 11:38

Man die agent neerstak langer vast

Driebergen

Het Openbaar Ministerie heeft 90 dagen gevangenhouding gevorderd tegen de man die zondag 25 januari een agent neerstak. De rechtbank heeft deze vordering toegewezen. Op 25 januari omstreeks 13.30 uur kwam de melding bij de politie binnen dat een overspannen persoon in de omgeving van het treinstation Driebergen-Zeist zou lopen.

Agenten keken naar de man uit en een politiebiker, een 47-jarige brigadier, trof de man aan op het perron van het station. De agent sprak de man aan. Volgens getuigen op het perron verliep het gesprek aanvankelijk rustig, maar plotseling duwde de man de agent een aantal keren, waardoor de politieman ten val kwam. De man viel de agent aan en stak hem een aantal malen. Daarbij raakte de politieman ernstig gewond.

Na zijn daad ging de verdachte, een 28-jarige man uit Driebergen, op een nabijgelegen bankje zitten. Hij werd kort daarna aangehouden door toegesnelde agenten. De agent werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij werd geopereerd.

De agent ligt nog steeds in zorgwekkende toestand in het ziekenhuis. Door het letsel aan zijn nek liep hij een hoge blijvende dwarslaesie op, waardoor hij onder andere niet meer zelfstandig kan ademen. De 28-jarige man wil nog steeds geen verklaring afleggen.
Provincie:
Tag(s):