maandag, 5. januari 2009 - 17:28

Man dreigt met bom bij Israëlische Ambassade

Den Haag

Het Buitenhof is maandagmorgen 5 januari korte tijd afgesloten geweest vanwege een verwarde man die met een bom dreigde bij de Israëlische Ambassade. Dit heeft de politie maandagmiddag laten weten.

De man had op verschillende locaties op en rondom het Binnenhof bossen bloemen neergelegd. Hij meldde zich vervolgens omstreeks 10.30 uur bij de deur van de ambassade en dreigde met een explosief.

Direct werd de politie gewaarschuwd die de omgeving ruim afzette in afwachting van de komst van het arrestatieteam en de ploeg Wapens, Explosieven en Narcotica.

Toen omstreeks 10.45 uur de deur van het pand plotseling open ging vanwege een aantal personen die het pand verlieten, rende de man naar binnen. Direct werd hij door de politie overmeesterd en in de handboeien geslagen.

De man, een 36-jarige man uit Utrecht, bleek geen explosieven bij zich te dragen en was in het geheel niet onder de indruk van de commotie die hij had veroorzaakt. Ook zijn auto werd onderzocht, maar daarin werden evenmin explosieven aangetroffen.

Als reden voor zijn actie verklaarde de Utrechter dat hij aandacht wilde vragen voor de verschillen in de diverse geloofsovertuigingen ter wereld. De verwarde man zit nog vast en wordt op woensdag 7 januari voorgeleid aan de rechter-commissaris.
Provincie:
Tag(s):