zaterdag, 1. augustus 2009 - 20:38

Man dreigt met vuurwapen en bomtas op politiebureau

Nieuwegein

Rond 18.15 uur kwam een man, in militair uniform, zaterdagavond aan de balie op het politiebureau in Nieuwegein aangifte doen. Toen het hem echter allemaal wat te lang duurde deed hij zijn jas opzij en zag de politieman een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aan de riem van zijn broek zitten.

Hierop waarschuwde de politieman zijn collega’s en werd de man gearresteerd. Bij zijn arrestatie liet de man zich ontvallen dat hij in de publieksruimte van het bureau een bom had achtergelaten. In de hal trof een bomverkenner van de politie een tas aan waar elektrische draden zichtbaar waren.

Daarop werd het bureau ontruimd en werd het Explosieven Opruimings Commando van de Koninklijke Landmacht ingeschakeld (EOCKL). De zojuist gearresteerde man en twee eerder gearresteerde verdachten werden naar het politiebureau in Houten overgebracht.

Het EOCKL heeft na onderzoek de tas in de hal gecontroleerd tot ontploffing gebracht. Rond 21.20 uur werd de hal van het politiebureau weer vrijgegeven.

Over het motief van de man is nog niets bekend. Een onderzoek zal meer duidelijkheid moeten geven. De inhoud van de tas zal door forensische rechercheurs nader worden onderzocht.
Provincie:
Tag(s):