vrijdag, 20. november 2009 - 12:26

Man en vrouw uit water gevist

Maastricht

Een 41-jarige man uit Maastricht is donderdagmiddag door politie en brandweer uit de Maas gehaald, nadat hij vanaf de Wilhelminabrug in Maastricht in de rivier was gesprongen.

Tot verbazing van omstanders was de man plotseling van de brug gesprongen, waarna hij kennelijk op zijn gemak liggend op zijn rug door het water zwom. Na verloop van tijd zwom de man richting de kade, waar politieagenten hem een touw met reddingsboei toewierpen. De man hield zich daaraan vast, terwijl de agenten hem vanaf de hoge kademuur vasthielden, totdat de boot van de brandweer arriveerde. Hierna werd de man snel uit het water gevist en per ambulance voor onderzoek naar het AZM-ziekenhuis werd gebracht.

Dezelfde middag werd er ook een vrouw uit de Jeker gehaald door een 50-jarige man uit Meerssen. De Meerssenaar was gewaarschuwd door een passant die de vrouw in het water had horen vallen. De vrouw reageerde verward. Pas in het ziekenhuis kon haar identiteit worden vastgesteld, het bleek te gaan om een 69-jarige vrouw uit Wageningen.
Provincie:
Tag(s):