zondag, 17. mei 2009 - 12:15

Man gewond na steekpartij op perron

Veenendaal

De politie heeft zaterdagavond 16 mei bij het Centraal Station vijf verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij. Die avond om 22.00 uur werd de politie gewaarschuwd door een getuige. Agenten waren binnen vier minuten ter plaatse en troffen op het perron een 26 jarige man uit Veenendaal aan.

De man had een steekwond in zijn buik. Het slachtoffer had ruzie gekregen met een groepje van jongens en een meisje. Een van de jongens had hem met een mes gestoken. De verdachten waren weggelopen en de politie ging naar ze op zoek.

Al snel werd één van de verdachten in de buurt van het station gesignaleerd en aangehouden. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Veenendaal. Een tweede verdachte (ook een 15-jarige jongen uit Veenendaal) werd aangehouden, toen hij zich vrijwillig meldde op het politiebureau. De andere drie verdachten (twee 15-jarige jongens en een 16-jarige jongen) waren inmiddels thuisgekomen en in hun woningen in Rhenen aangehouden.

Het slachtoffer is naar het ziekenhuis overgebracht en daar geopereerd. Zij toestand is stabiel. De aangehouden verdachten zijn ingesloten voor verhoor. Hun ouders zijn in kennis gesteld. De politie onderzoekt de zaak en maakt proces-verbaal op.
Provincie:
Tag(s):