maandag, 23. februari 2009 - 14:44

Man knuffelt agent na redding

Den Haag

Een 37-jarige man uit Culemborg zal zich zondagavond 22 februari nog lang heugen. De Culemborger viel rond 23.45 uur in het water bij de jachtwerf aan de Hellingweg in Den Haag.

Hij had in een kroeg wat gedronken en besloot daarom zijn auto te laten staan en op zijn boot te slapen. Op de steiger bij zijn boot kwam hij echter ten val. Door de val raakte hij met zijn voet en been bekneld en viel achterover in het water. Een voorbijganger hoorde in de omgeving van de Hellingweg zijn hulpgeroep en belde de politie.

Gewaarschuwde politieagenten vonden na enige tijd zoeken het slachtoffer. Het slachtoffer lag half in het water en ging regelmatig kopje onder. De agenten slaagden er ternauwernood in het hoofd van de man, die in paniek raakte en aan kracht verloor, boven water te houden. In totaal waren er vijf man politie en brandweer nodig om de man uit zijn benarde positie te bevrijden.

Toen de man weer op het droge stond uitte hij op bijzondere manier zijn dank: de agent die zijn hoofd boven water had gehouden, kreeg van de man een stevige knuffel. Naast de schrik hield de man aan zijn avontuur een opgezwollen kuit over. Omdat de man later die nacht nogmaals de politie belde om zijn dank te betuigen, bezochten de agenten de man ’s nachts nog op zijn boot om met hem over zijn bizarre avontuur te praten.
Provincie:
Tag(s):