zaterdag, 14. februari 2009 - 13:44

Man maakt bij ontsnapping zweefvlucht met auto

Tholen

Een 54-jarige man uit Tholen raakte zaterdag om 02.20 uur gewond bij een verkeersongeval op de Oesterdam in Tholen. Dit meldt politie Zeeland.

De politie, die onderweg was naar een melding, trof te man, wegens hoge nood, naast zijn auto in de berm aan. Omdat hij onvast ter been was, werd een blaastest afgenomen waaruit bleek dat hij teveel had gedronken.

De man moest mee naar het bureau, maar zag kans om in zijn auto te stappen en er met hoge snelheid vandoor te gaan. Na enkele honderden meters is hij in een lange bocht naar links rechtdoor de dijk opgereden en aan de andere kant van de dijk tot stilstand gekomen in het riet, vlakbij het water van het Zoommeer. Hierbij heeft de man een zweefvlucht in zijn auto gemaakt van ongeveer 50 meter.

Toen de politie bij het voertuig kwam, was de man niet aanspreekbaar en er was rookontwikkeling in de auto. Nadat hij uit zijn auto was gehaald, bleek hij (onbekend) letsel te hebben opgelopen, dat achteraf gezien meeviel.

De man werd ter plaatse aangehouden voor het overschrijden van de maximumsnelheid en voor het rijden onder invloed, maar werd voor behandeling naar een ziekenhuis in Bergen op Zoom gebracht, waar een bloedproef werd afgenomen. Het rijbewijs van de man werd ingenomen.
Provincie:
Tag(s):