vrijdag, 17. april 2009 - 16:12

Man met vuurwapen speelt in bedrijfsfilm

Amsterdam

Nadat er vrijdagochtend rond 11.00 uur een melding bij de politie binnenkwam dat er een man met een vuurwapen over straat liep in de directe omgeving van het Huis van Bewaring aan de Havenstraat is onmiddellijk een groot aantal politiemensen en een helikopter ingezet. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

Drie mannen en een vrouw zijn aangehouden. Er werden geen wapens aangetroffen. Deze bleken in een tas vlakbij de verdachten te liggen. Het wapentuig werd gebruikt bij filmopnamen in een hal op een bedrijfsterrein daar vlakbij. Het ging hier om de productie van een bedrijfsfilm.

Voor de opnamen was geen vergunning verleend en ook de politie was niet in kennis gesteld dat er in de loods wapens zouden worden gebruikt.

Na verhoor zijn drie van de vier verdachten heengezonden. De leverancier zit nog vast. Omdat er bij de aangehouden verdachten geen wapens werden aangetroffen is op dit moment niet duidelijk wie degene is, die daar open en bloot mee op straat heeft gelopen. Dat wordt nog onderzocht.
Provincie:
Tag(s):