woensdag, 7. januari 2009 - 16:39

Man mishandelt politieagent

Hoofddorp

Politiemensen hebben dinsdag 6 januari omstreeks 15.00 uur een 25-jarige Hoofddorper aangehouden nadat hij een politieagent, die hem even daarvoor had bekeurd, had mishandeld. Dit heeft de politie woensdag 7 januari laten weten.

De agent sprak de verdachte aan op het feit dat hij met zijn bromfiets gevaarlijke manoeuvres uithaalde in het verkeer in de omgeving van de Haringvliet. Daarnaast reed de Hoofddorper zonder de verplichte kentekenplaat op zijn brommer. Hiervoor kreeg hij een bekeuring uitgeschreven.

De man bedreigde de agent verbaal, griste zijn kentekenpapieren terug en liep weg, richting een woning. Toen de agent de man aanriep en zei dat hij was aangehouden, sloeg deze de agent een aantal maal met kracht op het hoofd.

Inmiddels gealarmeerde agenten konden de man, die inmiddels zijn woning aan de Haringvliet was binnengegaan, aanhouden. De agent liep een hoofdwond op en moest aan zijn verwondingen worden behandeld.

De verdachte, die mogelijk onder invloed van psychosociale problemen handelde, werd overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. Hij zal deze week worden voorgeleid aan de Rechter-Commissaris.
Provincie:
Tag(s):