donderdag, 1. oktober 2009 - 22:52

Man overleden na aanrijding met trein

Boxtel

Een 19-jarige inwoner uit Boxtel is donderdagmiddag overleden aan zijn verwondingen bij een aanrijding tussen een auto en een trein. Bij die aanrijding zijn een 18-jarige man en een 20-jarige man, beiden uit Boxtel en ook inzittenden van de auto, met ernstig letsel naar verschillende ziekenhuizen vervoerd.

De aanrijding vond plaats op een onbewaakte overweg op de Bakhuisdreef nabij de Kapelweg. De auto reed de overweg op toen er van links van hem de stoptrein tussen Boxtel en Oisterwijk aan kwam. Door de klap werden de inzittenden uit de auto geslingerd waarbij het slachtoffer overleed en de andere twee inzittende zwaar gewond raakten. De auto kwam ondersteboven in een droge sloot terecht.

Het voorstel van de trein raakte naast het spoor en de trein kwam na enkele honderd meters tot stilstand bij de volgende spoorweg overgang. De machinist en de conducteur zijn door de NS opgevangen. De ongeveer 40 passagiers van de trein kwamen met de schrik vrij en zijn met een bus naar hun bestemming gebracht.

De politie is direct een onderzoek gestart. De burgemeester van Boxtel heeft zich persoonlijk op de hoogte van de situatie gebracht. Het baanvak is geheel gestremd voor alle trein verkeer en de verwachting is dat dat zeker de hele nacht kan gaan duren. ProRail moet groot materieel inzetten om de trein te bergen.
Provincie:
Tag(s):