vrijdag, 13. maart 2009 - 22:34

Man overleden na achtervolging

Dordrecht

Twee inzittenden van een gestolen auto zijn vrijdagavond rond 19.30 uur, na een achtervolging door de politie, op de N3 tussen Dordrecht en Papendrecht, gecrasht.

Nadat agenten van het Korps Midden en West Brabant de gestolen auto hadden gesignaleerd, die bovendien veel te hard reed, zetten zij de achtervolging in. Bij de brug over de Wantij in Dordrecht crashte de auto tegen de vangrail.

Een 22-jarige man uit Tilburg sprong uit de auto en ging er vandoor, maar kon later in de omgeving aangehouden worden. De andere inzittende, een 24-jarige man uit Tilburg, probeerde via een sprong in het Wantij te ontsnappen. Hij is door duikers van de brandweer in onderkoelde toestand uit het water gehaald en naar een ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is kritiek.

In de politieauto zat toevallig een team van het TV-programma Wegmisbruikers, dat zowel voor als tijdens de achtervolging gefilmd heeft. Hun materiaal zal meegenomen worden in het onderzoek. De N3 tussen Dordrecht en Papendrecht is een aantal uren afgesloten geweest. De Rijksrecherche heeft de zaak in onderzoek.

Update zaterdag 10.00 uur

Inmiddels heeft de politie laten weten dat de 24-jarige Tilburger, die in kritieke toestand in het ziekenhuis was opgenomen, is overleden.
Provincie:
Tag(s):