donderdag, 9. april 2009 - 16:55

Man overlijdt door onwelwording bij schoonmaken schoorsteen

Someren

De bewoner van een boerderij aan de Holleweg in Someren is om het leven gekomen na een val in de schoorsteen van zijn woning. De 75-jarige bewoner was, naar zeggen van mensen uit zijn omgeving, een kauwennest aan het verwijderen. Vermoedelijk zat de man al drie dagen in zijn onfortuinlijke positie.

De officier van dienst van de politie Gerrit Zwetsloot sprak eerder van een "vermoedelijk zeer triest ongeval". Voor alle zekerheid voert de technische recherche een onderzoek uit om uit te sluiten of het een misdrijf ging. Inmiddels is duidelijk geworden dat de man een natuurlijke dood is gestorven. Vermoedelijk is hartfalen de man fataal geworden tijdens het schoonmaken van de schoorsteen.

Door de buren was hij maandag laat in de middag nog gezien. Zij hadden ook de hulpdiensten gealarmeerd, omdat ze hem al enkele dagen niet meer gezien hadden. De man had eerder aan de thuiszorg gemeld dat hij de schoorsteen wilde gaan schoonmaken.

De hulpdiensten staan nog voor de vraag hoe ze het lichaam van de man uit de schoorsteen kunnen halen en of daar de schouw voor moet worden afgebroken.
Provincie:
Tag(s):