zaterdag, 17. januari 2009 - 20:32

Man overlijdt na aanrijding Coentunnel

Amsterdam

Zaterdagavond 17 januari rond kwart over zes uur raakte een automobilist zwaargewond bij een eenzijdige aanrijding in de Coentunnel. De man is later op de avond in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

Nadat de bestuurder mogelijk eerst een andere auto en de tunnelwand aantikte, kwam hij midden in de de Coentunnel opnieuw in aanrijding met de tunnelwand. Het voertuig ging een keer of vijf over de kop. Hierbij werd de man uit de auto geslingerd. Dit meldt de politie Amsterdam-Amstelland zaterdag 17 januari.

De westelijke tunnelbuis van de Coentunnel, Zaanstad richting Amsterdam, werd afgesloten. Personeel van twee ambulances, het mobiel traumateam en drie brandweervoertuigen verleenden eerste hulp.

Het slachtoffer werd onder begeleiding van politiemotoren met een ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. Het verkeer vanuit de richting Zaanstad werd omgeleid.

In het ziekenhuis zou ook bloed van het slachtoffer worden afgenomen in verband met mogelijk alcoholgebruik. De hulpdiensten zijn druk bezig geweest om de brokstukken en rotzooi op te ruimen.

Zaterdag kwam later op de avond bij politie het bericht binnen dat het slachtoffer, een 30-jarige man uit Aalsmeer, was overleden.
Provincie:
Tag(s):