donderdag, 5. maart 2009 - 22:41

Man overrijdt eigen vrouw

Werkendam

Bij een verkeersongeval donderagmiddag in de Kerkstraat in Werkendam is een 70-jarige inwoonster uit die plaats aan haar verwondingen overleden. Haar zus, een 61-jarige Werkendamse raakte licht gewond. Ze is voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis.

Beide slachtoffers werden vanmiddag rond 17.15 uur afgezet in de Kerkstraat, door de echtgenoot van de 70-jarige vrouw, een 79-jarige man uit Werkendam, die op dat moment bestuurder was van een personenauto. Tijdens het wegrijden verloor de man de controle over zijn voertuig waardoor hij in aanrijding kwam met beide slachtoffers. Zijn 70-jarige vrouw overleed ter plaatse aan haar verwondingen die ze daarbij opliep. Zijn schoonzus is met vermoedelijk licht letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Na ontvangen melding gingen politie en de ambulancedienst met spoed ter plaatse. Ook een traumahelikopter werd gewaarschuwd. De hulpverlening kwam voor de 70-jarige vrouw te laat.

De politie zette de omgeving af en hoorden getuigen. Een buurtbewoner stelde zijn woning beschikbaar voor de opvang van zowel de bestuurder als getuigen. De verkeersongevallenspecialisten van de Regio Midden en West Brabant stelden een uitgebreid sporenonderzoek in en brachten de aanrijding in kaart. Het onderzoek wijst uit dat het een ongeluk betreft.
Provincie:
Tag(s):