donderdag, 22. januari 2009 - 11:58

Man rijdt 20 jaar zonder vrachtwagen-rijbewijs

Gilze en Rijen

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft woensdag 21 januari 2009 een 54-jarige vrachtwagenchauffeur uit Rotterdam bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs CE. De man viel binnen 8 dagen voor de tweede keer door de mand tijdens een transportcontrole. Hij was wel in het bezit van een Turks en Nederlands rijbewijs B. De man verklaarde dat hij sinds 1989 op deze wijze met de vrachtauto door Europa reed.

Tijdens de controle op de rijksweg A58 ter hoogte van Gilze en Rijen zijn 25 voertuigen gecontroleerd. In zeven gevallen is proces-verbaal opgemaakt: lading niet goed vastgezet (2), ladingdocumenten niet correct (1), temperatuur niet afleesbaar in cabine bij geconditioneerd vervoer (1), overschrijding maximum lengte (1), tachograafschijf niet goed ingevuld (1), rijden zonder rijbewijs.

De Rotterdammer toonde in eerste instantie een Turks rijbewijs B. Deze ‘truc’ had hij vorige week dinsdag ook al toegepast tijdens een grote transportcontrole bij Rotterdam. Hij is sinds 2,5 jaar werkzaam in Nederland en is gisteren opnieuw door een andere chauffeur vervangen.
Provincie:
Tag(s):