maandag, 23. maart 2009 - 13:03

Man slaat en bedreigt politieagent

Enschede

Een Enschedese man kon zondagavond 22 maart met de nodige moeite worden aangehouden na mishandeling van o.a. een politieman. Dit heeft de politie maandag 23 maart laten weten.

Zondagavond 22 maart werd om ongeveer 19.00 uur bij de politie gemeld dat even daarvoor een man en een vrouw binnen waren geweest bij de apotheek aan de Beltstraat in Enschede. De man wilde een aantal injectiespuiten hebben en toen hij doorkreeg dat hij die niet kreeg, sloeg hij de apotheker en bedreigde hem.

De man en de vrouw verlieten de apotheek en de apotheker belde de politie. Omdat de twee eerder op de zondagmiddag ook al in de apotheek waren geweest en daar enkele zakjes drop hadden gestolen waarvoor ze al waren aangehouden, was hun identiteit bekend.

Een surveillerende politieman zag de mannelijke helft van de twee, een 38-jarige Enschedeër, lopen op de St. Janstraat in Enschede en wilde hem aanhouden. Bij het zien van de politieauto ging de man er vandoor. De politieman, die wist dat de man erg agressief kon reageren, haalde daarop zijn diensthond uit de auto en liep achter de man aan.

Op aanroepen stopte de man in eerste instantie niet maar toen geroepen werd dat de hond ingezet zou worden stopte de man en kon hij met de grootst mogelijke moeite worden aangehouden. Hierbij werd de politiehond nog ingezet en werd een ook ter plaatse gekomen andere politieman door de 38-jarige in zijn gezicht geslagen.

De man is overgebracht naar het bureau en daar later op de avond in verzekering gesteld en opgesloten. Zowel de apotheker als de politieman hebben aangifte gedaan. Naar aanleiding van het eerder op de zondagmiddag gepleegde feit van diefstal van de zakjes met drop waren de 38-jarige en zijn 40-jarige vriendin reeds afgehoord en hiervan wordt proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):