zondag, 8. februari 2009 - 13:18

Man trekt spoor van vernielingen met auto

Alkmaar

Op de Middenstraat is zaterdagmorgen om 09.15 uur een 37-jarige Alkmaarder aangehouden nadat hij op het Doeleveld en de Geestersingel een aantal auto’s had beschadigd. Op de laatste locatie raakte de bestuurder in de singel, waarbij hij een geparkeerde auto mee het water in nam. De man had alcohol gedronken.

De politie werd in eerste instantie gealarmeerd over een persoon die met zijn auto diverse auto’s had beschadigd op het Doeleveld. Omstanders probeerden daar tevergeefs de bestuurder te beletten verder te rijden. Toen de politie arriveerde was de bestuurder inmiddels op weg richting Geestersingel. Daar raakte hij wederom een aantal auto’s en reed mèt een parkeerde auto te water. De bestuurder ging er vandoor. De politie hield hem even later aan.

De 37-jarige man gedroeg zich zeer agressief. Hij werd geboeid meegenomen naar het politiebureau in Alkmaar, voorgeleid aan de hulpofficier van justitie en ingesloten op verdenking van het veroorzaken van een verkeersongeval, het verlaten van de plaats van het ongeval en het rijden met alcohol op. Hij weigerde herhaalde malen een ademanalyse, maar werkte mee aan een bloedproef om het alcoholpercentage vast te stellen. In totaal heeft de verdachte op de twee locaties acht auto’s beschadigd. Inclusief zijn eigen auto en de andere auto die te water is geraakt, die beide total loss zijn. Er is niemand gewond geraakt.
Provincie:
Tag(s):