maandag, 20. juli 2009 - 9:06

Man uit Blerick verdacht van brandstichtingen

Blerick

De politie heeft zondagavond op basis van getuigenverklaringen een 56-jarige man uit Blerick aangehouden als verdachte van een drietal brandstichtingen. De verdachte werd door omstanders gezien tijdens een poging tot brandstichting bij een bedrijf aan de James Cookweg in Blerick. Aan de hand van een signalement kon hij worden aangehouden.

Eerder op de avond vonden er ook brandstichtingen plaats bij een schuur aan de Baarloseweg in Blerick en een schuur aan de Hei in Baarlo. De aangehouden Blerickenaar wordt ook van deze misdrijven verdacht. De man is ingesloten voor verder onderzoek dat door de politie wordt opgestart. Tevens wordt onderzocht of de verdachte in verband kan worden gebracht met de 9 brandstichtingen afgelopen weekend in Blerick.

Vrijdag- en zaterdagnacht werd op 9 locaties brand gesticht. In bijna alle gevallen waren het struiken of containers die in brand werden gestoken. Niemand raakte daarbij gewond.

Op de Heymansstraat werd in de nacht van zaterdag op zondag rond 00.20 uur brand gesticht in een paardenstal. Het paard kon nog op tijd worden gered. In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 01.35 uur brandde een coniferenhaag af op de Luuschweg in Hout-Blerick en ontstond er schade aan tuin en rolluiken. Ruim een uur later - rond 03.05 uur - werd op de Verbindingsstraat grof vuil (bankstel - bureaustoelen e.d.) in brand gestoken dat aan de zijkant van een pand stond. Omstreeks 04.00 uur kwam er een melding dat een coniferenhaag in brand stond en 10 minuten later op de Lynssenstraat een boom.

Zaterdagavond rond 23.00 uur werden op de Boekenderhofweg coniferen in brand gestoken en rond 00.20 uur was er de hiervoor genoemde brand in de paardenstal. Iets na 01.00 uur werd een brand in een container met hout gemeld op de Malherbestraat. Een half uur later stond een struik in brand op de Frederik van Eedenstraat en omstreeks 02.00 uur een container op de Vossiustraat.
In alle gevallen heeft de brandweer het vuur geblust en de technische recherche zal eveneens een onderzoek instellen.
Provincie:
Tag(s):