woensdag, 19. augustus 2009 - 13:32

Man valt meisjes lastig

Amersfoort

De politie is alert op een onbekende man die vermoedelijk in de afgelopen dagen drie meisjes van 13 en 14 jaar op de fiets vanuit zijn auto aansprak om in eerste instantie de weg te vragen. Al snel wordt vervolgens het voorstel gedaan om mee te gaan.

De meisjes reageerden verstandig en gingen niet in op het verzoek van de man. Zij fietsten snel weg en informeerden de politie. Op 4 augustus kwam de eerste melding binnen, op 17 augustus kwam de derde melding van de ouders van een van de betrokken meisjes. De meldingen kwamen allemaal uit het Bergkwartier in Amersfoort zuid en het aanspreken vond in de avonduren plaats.

Op dinsdagavond 3 augustus werd rond 22.40 uur een fietsend meisje op de Leusderweg - tussen het Borneoplein en de Rondweg – door de betreffende man vanuit de auto aangesproken. Op donderdag 6 augustus fietste rond 20.15 uur een meisje over de Hugo de Grootlaan toen vermoedelijk dezelfde man haar aansprak. Op zondag 16 augustus werd rond 18.30 uur op de Van Maerlantlaan een meisje op de fiets op het kruispunt met de Huijgenslaan aangesproken.

Signalement onbekende man:

Een blanke man in de leeftijd van 30 t/m 35 jaar, rond de 1.80 cm lang, normaal tot slank postuur, donkerblond haar en spreekt accentloos Nederlands. De man rijdt in een donkerblauwe personenauto.

De politie wil graag aandacht vragen voor deze gemelde feiten. Mensen die iets gezien hebben of aanvullende informatie hebben hierover, kunnen contact opnemen met de wijkpolitie via tel. 0900-8844. Kom je als meisje in een zelfde situatie terecht, fiets weg en zoek contact met publiek op straat. Bel direct de politie via 112 of laat omstanders bellen.
Provincie:
Tag(s):