vrijdag, 27. februari 2009 - 18:33

Man verdacht van handel in beschermde dieren

Velsen

De politie heeft vrijdagmorgen onderzoek gedaan in de woning van een 47-jarige man uit Velsen. Hij wordt verdacht van handel in beschermde dieren.

In de woning trof de politie een grote hoeveelheid geprepareerde dieren en dierskeletten aan. De verdachte was onder andere in het bezit van schedels van een Nijlkrokodil, een dolfijn, een kaaiman, diverse eenden en zwanen, geprepareerde varanen, land- en zeeschildpadden. De totale collectie omvatte naast complete skeletten en schedels ook allerlei losse skeletonderdelen. De verdachte was actief op het internet met de handel hierin, en kon de herkomst daarvan in veel gevallen niet verklaren.

Getipt

De politie was getipt dat de man op Marktplaats handelde in schedelkoppen. Voor het Regionaal Milieuteam (RMT) van de politie was dit aanleiding een onderzoek te beginnen naar de (internet)handel in geprepareerde dieren en 'onderdelen van dieren'. Dit gebeurde samen met de Algemene Inspectiedienst (AID) van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

De in beslag genomen collectie van ruim 150 items wordt momenteel gedetermineerd door de AID en het RMT. Hierna wordt in overleg met het Functioneel Parket te Amsterdam besloten wat met de verboden collectiestukken dient te gebeuren. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. De man verklaarde dat het verzamelen zijn hobby was.
Provincie:
Tag(s):