zondag, 4. januari 2009 - 19:18

Man veroorzaakt spoor van vernieling met auto

Oirsbeek

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 22-jarige inwoner van Oirsbeek aangehouden, die vermoedelijk eerder op de avond met zijn voertuig diverse aanrijdingen heeft veroorzaakt.

Zaterdagavond om 21.45 uur trok een auto in de buurt van de Schepenbank in Oirsbeek, vanwege een hoge snelheid, de aandacht van agenten. Toen de agenten het voertuig volgden, zagen zij dat de bestuurder in de Lindelaan tegen een geparkeerde auto reed. De bestuurder negeerde het stopteken en reed op de Populierenlaan opnieuw tegen een geparkeerde auto. De agenten staakten hun poging om de auto te stoppen om erger te voorkomen.

Korte tijd later kwam er een melding binnen dat de auto zich in de Raadhuisstraat had klem gereden. De twee inzittenden waren vervolgens gevlucht. Ook daar bleek een voertuig geraakt te zijn en was de auto tegen een lantarenpaal gereden. Bij het achteruit rijden werd een gevel licht geraakt. Uit gegevens blijkt dat de auto geschorst en niet verzekerd is.

Enkele uren later doet de 22-jarige eigenaar uit Oirsbeek midden in de nacht aangifte van diefstal bij de politie. De politie houdt de man aan, omdat zijn verhaal niet erg geloofwaardig klinkt. Hij wordt ervan verdacht een valse aangifte te hebben gedaan. De politie onderzoekt of de man verantwoordelijk is voor de wilde rit inclusief aanrijdingen.
Provincie:
Tag(s):