zondag, 10. mei 2009 - 13:02

Man zet zware explosieven in vuilniszak op straat

Purmerend

De politie heeft donderdagnacht een 26-jarige Purmerender aangehouden wegens explosievenbezit. De man, die op Koninginnedag onder invloed was, kreeg in een Amsterdamse kroeg een aantal explosieven en had deze meegenomen naar zijn huis in Purmerend. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Het zat de man toch niet lekker om het materiaal in huis te hebben, dus deed hij ze afgelopen week bij de vuilnis. Maar ook dat leek hem bij nader inzien niet zo'n goed plan, want ze zouden wel eens kunnen ontploffen in de vuilverbranding.

De man belde ten slotte met de politie. Die bekeek voorzichtig de inhoud van de vuilniszak en belde gelijk met de Explosieven Opruimings Dienst (EOD). Die constateerde dat het om zware explosieven ging.

EOD
‘Als de explosieven zouden zijn afgegaan, waren de ruiten in een omtrek van 500 meter gesprongen’, aldus de politie. Daarop heeft de politie, in samenspraak met de Officier van Justitie, de EOD en de burgemeester, de explosieven vrijdag aan het einde van de ochtend op een veilige locatie achter het industrieterrein Baanstee tot ontploffing gebracht.

De man zit vast en de politie doet verder onderzoek.
Provincie:
Tag(s):