vrijdag, 27. februari 2009 - 11:05

Marechaussee biedt hulp na ramp

Schiphol

De Koninklijke Marechaussee ondersteunt momenteel het Rampen Identificatie Team (RIT) en de Technische Recherche. Dit als gevolg van de crash van Turkish Airlinesvlucht TK 1951 op 25 februari bij Schiphol.

De marechaussee was die dag binnen twee minuten na de alarmering bij de meldkamer ter plaatse, bij het uit Istanbul afkomstige toestel. Ze zette in totaal ruim tweehonderd personeelsleden in om eerste hulp te verlenen aan de passagiers.

Een groot aantal marechaussees kwam uit eigen beweging naar de luchthaven om hun collega’s te assisteren. Ook personeel vanuit de andere districten kwamen in grote getale naar Schiphol, om te helpen bij een zorgvuldige eerste opvang van de slachtoffers.

Na het verlenen van eerste hulp bekommerde de marechaussee zich om de slachtoffers in afwachting van een ambulance. Vervolgens assisteerden de militairen overige hulpverleningsdiensten en hebben zij het terrein afgezet.

Districtscommandant Schiphol generaal Rob Veltman: 'Ik ben ontzettend trots op alle collega’s van de Koninklijke Marechaussee. Ze hebben een essentiële bijdrage geleverd aan de hulpverlening'.
Provincie:
Tag(s):