vrijdag, 16. oktober 2009 - 9:24

Marechaussee houdt witwasverdachten aan

De Lutte

De marechaussee heeft ruim 56.000 euro in beslaggenomen vanwege de verdenking van witwaspraktijken tijdens verschillende zogenoemde controles Mobiel Toezicht Veiligheid.

Op de rijksweg A1 bij De Lutte werd afgelopen maandag een Duitse personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 25 jarige man uit Albanië, bleek 35.000 euro aan contant geld bij zich te hebben. Omdat de man geen aannemelijke verklaring had voor de aanwezigheid en de herkomst van het geld, is het bedrag in beslag genomen en de man aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

Twee dagen later werd een 27 jarige man uit Zaanstad gecontroleerd, die via de A7 vanuit Duitsland de Nederlandse grens passeerde. Bij controle bleek de bestuurder in het bezit te zijn van ruim 21.000 euro. Ook hij had geen aannemelijke reden voor de aanwezigheid van het geld en de herkomst. Het geld is zodoende in beslag genomen en de bestuurder aangehouden, samen met de 26-jarige man uit Hoogezand die bij hem in de auto zat. Beiden zijn in verzekering gesteld.

De Koninklijke Marechaussee stelt in beide zaken een onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):