woensdag, 18. maart 2009 - 9:02

Marechaussee onderschept 83 kilo drugs

Schiphol

Een rechercheteam bestaande uit medewerkers van de marechaussee, Douane en FIOD-ECD (Cargo-Harc Team) heeft 8 personen aangehouden die verdacht worden van invoer van in totaal 83 kilo verdovende middelen via Schiphol. De verdovende middelen zijn in meerdere zendingen door de rechercheurs onderschept.

De groepering onderschepte de cocaïne in de bagagekelder. Dit werd mogelijk gemaakt omdat de koffer voor de verdachte herkenbaar was gemaakt. Vervolgens werden de onderschepte drugs van het airside gedeelte afgesmokkeld. De cocaïne was afkomstig vanuit Zuid-Amerika.

De aangehouden verdachten, 7 mannen en 1 vrouw, zijn tussen de 25 en 57 jaar oud en zijn woonachtig in Utrecht, Rotterdam, Amsterdam, Amstelveen en Hoofddorp. Eveneens zijn in deze plaatsen doorzoekingen verricht waarbij ondermeer € 150.000 is aangetroffen. Tevens zijn er computers, mobiele telefoons en voertuigen in beslag genomen. Van de 8 aangehouden verdachten waren er 6 werkzaam bij diverse bedrijven op de luchthaven Schiphol.
Provincie:
Tag(s):