woensdag, 14. januari 2009 - 10:10

Massaal aanbod woonruimte voor extra inkomsten

Amsterdam

Uit onderzoek van Kamernet.nl blijkt dat op kamers wonen in Nederland (6,9 procent) duurder is geworden in december 2008 ten opzichte van dezelfde maand een jaar daarvoor. Kamerzoekenden in Nederland maakten in december 2008 wel meer kans op een kamer. Het totaal aantal nieuw aangeboden kamers is fors toegenomen. Er werd 21,6 procent meer nieuwe kamers aangeboden in december 2008 dan een jaar daarvoor. Uit onderzoek van Kamernet.nl blijkt dat de gemiddelde huurprijs van kamers in Nederland is gestegen (6,9 procent) ten opzichte van vorig jaar. De gemiddelde huurprijs van een kamer komt uit op 343 euro.

Het aantal nieuw aangeboden kamers in Nederland is in de maand december 2008 flink toegenomen (21,6 procent) ten opzichte van een jaar geleden. Er zijn dit jaar in december in totaal 6.813 kamers aangeboden.

Stijgers en dalers: Huurprijzen in Haarlem stijgen wederom het sterkst (12,7 procent), gevolgd door Den Bosch (12,2 procent). Alleen in Breda zijn de huurprijzen gelijk gebleven.

De verschillen in de gevraagde huurprijzen in top 10 grote steden in Nederland zijn groot. Van de grootste 'studentensteden' was de stijging van de huurprijs in Maastricht het grootst, de huurprijs komt dit jaar uit op 317 euro, een jaar geleden was de gemiddelde huurprijs in deze stad 290 euro.

Haarlem heeft echter de grootste stijging laten zien van alle steden in Nederland hier steeg de huurprijs flink met 12,7 procent. Alleen in Breda zijn de huurprijzen gelijk gebleven, ten opzicht van dezelfde periode vorig jaar.
Categorie:
Tag(s):