vrijdag, 17. juli 2009 - 9:10

Mazelenbesmetting op cruiseship Eemshaven

Uithuizen

Bij twee bemanningsleden van het cruiseschip Equinox, dat momenteel ligt afgemeerd in de Eemshaven, is donderdagavond een besmetting met mazelen vastgesteld. Eerder deze week had een arts aan boord al melding gemaakt van twee mogelijke besmettingen.

Laboratoriumonderzoek heeft nu uitgewezen dat het daadwerkelijk om mazelen gaat. De gemeente Eemsmond en GGD Groningen hebben de eigenaar van het schip geadviseerd voorzorgsmaatregelen te treffen voor de bemanning en de toekomstige gasten.

Artsen van GGD Groningen hebben woensdag een bezoek gebracht aan het schip en overleg gevoerd met de medische staf. Op dat moment waren er reeds maatregelen genomen om een eventuele verdere verspreiding van de mazelen tegen te gaan. Zo zijn aan boord extra hygi¸nemaatregelen getroffen en zijn 20 bemanningsleden, die de afgelopen periode intensief contact met de zieke medewerkers hebben gehad, van boord gehaald. Deze groep is tijdelijk in een hotel in Delfzijl ondergebracht. Medisch onderzoek heeft uitgewezen dat niemand uit deze groep besmet is.

Mazelen verloopt in de meeste gevallen mild. Maar omdat mazelen zeer besmettelijk is, hebben de autoriteiten in de provincie Groningen de rederij dringend geadviseerd bemanning en de gasten zorgvuldig te informeren en over te gaan tot een preventieve vaccinatie.
Provincie:
Tag(s):