maandag, 12. oktober 2009 - 21:37

McDonald's start geldinzamelactie voor ronald McDonald Kinderfonds

Amsterdam

Alle restaurants van McDonald’s staan vanaf vandaag tot en met maandag
2 november in het teken van het Ronald McDonald Kinderfonds.

Gasten die € 1,- doneren aan het Kinderfonds krijgen als dank een keycord met pen. Kinderen kunnen met de pen meedoen aan een verhalenwedstrijd op www.kinderfonds.nl.

Jan Paul Schutten, schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk, Robert ten Brink en Jochem van Gelder hebben hiervoor een verhaal geschreven dat nog moet worden afgemaakt. Het verhaal met het beste einde verschijnt in boekvorm, voorzien van illustraties.

McDonald’s, hoofdsponsor van het Ronald McDonald Kinderfonds, wil met de actie het goede werk van het Kinderfonds extra in de schijnwerpers zetten en zo veel mogelijk geld bijeenbrengen. De opbrengst gaat naar het Kinderfonds.

Verhalenwedstrijd
Jan Paul Schutten heeft voor de verhalenwedstrijd het begin van een verhaal geschreven, dat gaat over een jongetje dat in het ziekenhuis ligt. Robert ten Brink en Jochem van Gelder hebben hierop een vervolg bedacht. Tijdens de campagne kunnen alle kinderen tussen de 8 en 14 jaar het verhaal afmaken via www.kinderfonds.nl.

Een helpende hand
Het Ronald McDonald Kinderfonds biedt een helpende hand aan zieke of gehandicapte kinderen en hun familie. In Ronald McDonald Huizen logeren gezinnen vlak bij het ziekenhuis of revalidatiecentrum om dicht bij hun kind te zijn.

In Ronald McDonald Huiskamers kunnen gezinnen even ontspannen tijdens de behandeling van het kind. Dankzij Ronald McDonald Sport & Spel kunnen zieke of gehandicapte kinderen samen sporten en spelen. Ronald McDonald Vakantie biedt het hele gezin de gelegenheid om er even helemaal uit te zijn.

McDonald’s en het Ronald McDonald Kinderfonds
McDonald’s zet zich al meer dan 25 jaar als hoofdsponsor in voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Zo zit er in elk bestuur van een Ronald McDonald Huis een Franchisenemer. Ook staan in alle restaurants collecteboxen bij de kassa.-----------------------------------------------------
Provincie:
Tag(s):