vrijdag, 2. januari 2009 - 21:48

'ME inzet Wijk en Aalburg weloverwogen besluit'

De politie heeft vier aanhoudingen verricht tijdens een onrustige Nieuwjaarsnacht in de gemeente Aalburg. Rond 03.00 uur staken jongeren een autowrak in brand op de kruising Van der Loostraat-Witboomstraat in Veen. Dit ondanks een verbod op het stoken. Toen agenten daartegen wilden optreden, ontstond een schermutseling. Daarbij raakten twee politiemensen licht gewond. De politie heeft daarop de ME ingezet. Deze waren op de achterhand aanwezig in verband met eerdere ongeregeldheden tijdens de oudejaars viering.

Vier mannen uit Wijk en Aalburg en Veen werden gearresteerd wegens openlijke geweldpleging, het bezit en afsteken van illegaal vuurwerk en het niet opvolgen van bevel of vordering.

De brandweer bluste de autobrand, waarna het wrak werd afgevoerd door de gemeentelijke dienst. Nabij het Hervormd Centrum in Veen (Grotestraat) ging kort tevoren al een autowrak in vlammen op.

Burgemeester Fons Naterop van Aalburg heeft tegenover Omroep Brabant laten weten dat de inzet van de ME een weloverwogen besluit was. De aangehouden mannen zullen binnen een week voor de rechter geleid worden.
Provincie:
Tag(s):