donderdag, 15. januari 2009 - 12:02

ME-team ingezet bij geluidsoverlast

Vianen

De Mobiele Eenheid is in de nacht van woensdag op donderdag ingezet om een einde te maken aan geluidsoverlast in een woning in Vianen. Dat heeft de politie donderdag bekendgemaakt.

Rond 22.25 uur kreeg de politie de melding van geluidsoverlast op de Keizerstraat. Agenten gingen naar de betreffende woning en hoorde inderdaad harde muziek uit het pand komen. Op aanbellen, kloppen en aanroepen door de agenten werd niet gereageerd, maar toen vervolgens het geluid uit werd gezet, besloten de agenten te vertrekken.

Rond 01.25 uur kreeg de politie weer meldingen van geluidsoverlast op dezelfde locatie. Agenten gingen ter plaatse en weer werd niet opengedaan en werd het geluid uitgezet. Omdat de agenten wilden voorkomen dat de bewoner voor een derde maal voor overlast zou zorgen, werd besloten de geluidsapparatuur in beslag te nemen. De bewoner deed echter niet open.

Omdat de woning van binnenuit zwaar gebarricadeerd zou zijn, werd de komst van een Bratra-eenheid van de ME verzocht . In afwachting van de BraTra, kwam plotseling de bewoner van de woning naar buiten, gooide een verfbommetje tegen de woning van de buren en ging snel zijn woning weer binnen.

De ME kwam even later ter plaatse. Zij verschaften met hun apparatuur de toegang tot de woning en de bewoner, een 33-jarige man uit Vianen, werd aangehouden. De geluidsapparatuur werd in beslag genomen. De verdachte is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.
Provincie:
Tag(s):