woensdag, 7. oktober 2009 - 16:28

Medailles voor uitgezonden militairen

Apeldoorn

Ruim 200 militairen ontvangen vrijdag 9 oktober de Herinneringsmedailles voor Vredesoperaties. De militairen, afkomstig van de Koninklijke Marine, Landmacht, Luchtmacht en Marechaussee, ontvangen de medaille voor hun deelname aan diverse militaire missies op de Balkan, in Afrika en in Azië.

Staatssecretaris Jack de Vries reikt samen met Schout-bij-nacht Wim Nagtegaal, plaatsvervangend commandant van de Zeestrijdkrachten de medailles uit.

De te decoreren militairen van de Koninklijke Marine, Landmacht, Luchtmacht en Marechaussee hebben deel uitgemaakt van de EU-missie in Bosnië-Herzegovina (EUFOR), Security Sector Reform missies in Burundi, Congo en Darfur , de VN-missie in het Midden-Oosten (UNTSO) en de NTM-I missie in Irak. Ook worden medailles uitgereikt aan militairen die uitgezonden zijn geweest naar Afghanistan. Zij verrichtten hun werkzaamheden in Kabul, Kandahar en Uruzgan ter ondersteuning van de Task Force Uruzgan, het hoofdkwartier van ISAF, het hoofdkwartier van Regional Command South, het Contingentscommando of de Air Task Force

Met de medaille en de ceremonie wil Defensie haar waardering uitspreken voor de inzet van deze militairen onder vaak bijzondere omstandigheden. De uitreiking vindt plaats in het bijzijn van familie en relaties en wordt opgeluisterd met militaire muziek. Naast de medailles wordt ook het kindermedaillon voor de kinderen van de uitgezonden militairen uitgereikt.
Provincie:
Tag(s):