zondag, 28. juni 2009 - 13:32

Medevac van Stellabel, arm uit de kom

Zondag ochtend 28 juni om 09.30 uur is de bemanning van de KNRM reddingboot Jeanine Parqui door het kustwachtcentrum gealarmeerd voor een medevac. Het betrof een man aan boord van de (commerciële visboot) Stellabel die door een golf zijn evenwicht verloor en zijn arm bij de schouder uit de kom ging.

Buitengaats was het behoorlijk mistig, gelukkig was het schip dat 6 mijl buiten de pieren voer onderweg naar de kust. Om 10.15 uur waren de Hoekse redders langszij de Stellabel. Twee opstappers zijn overgestapt om de man te bekijken en in een zwemvest te helpen. De patient, afkomstig uit Amstelveen ging samen met een vriend mee aan boord van de KNRM reddingboot Jeanine Parqui. Bij aankomst in de Berghaven rond 11.00 uur is de man per taxi naar het ziekenhuis vervoerd.

Er werd de afgelopen week vaker een beroep gedaan op de Hoekse redders. Dinsdagavond en donderdagmorgen was de bemanning ook al gealarmeerd door het kustwachtcentrum met het verzoek een opgevangen noodsignaal uit te peilen. Vrijdagmorgen om 03.40 uur is de bemanning nog gealarmeerd voor een jacht dat was vastgelopen op de in opspuiting zijnde Maasvlakte 2. Er behoefde niet uigevaren te worden, het jacht was zelf losgekomen.
Provincie:
Tag(s):