vrijdag, 1. mei 2009 - 16:08

Medewerker KMar aan verwondingen Koninginnedag overleden

Apeldoorn

'De Commandant van de Koninklijke Marechaussee, luitenant-generaal Dick van Putten, heeft vrijdagmiddag met leedwezen bekend gemaakt dat een medewerker van de Koninklijke Marechaussee, de 55 jarige Roel Nijenhuis uit Apeldoorn, vandaag in het ziekenhuis is overleden', meldt het ministerie van Defensie.

Minister Van Middelkoop en Staatsecretaris De Vries, alsmede Secretaris-Generaal Annink, zijn eveneens diep geraakt door het overlijden van de heer Roel Nijenhuis, die gisteren als burgermedewerker van de Koninklijke Marechaussee zwaargewond raakte bij de afschuwelijke gebeurtenis te Apeldoorn.

Zijn overlijden is een zware slag voor Defensie, in het bijzonder voor de Koninklijke Marechaussee. Hun gedachten gaan uit naar de nabestaanden, familie en vrienden van de heer Nijenhuis.

Roel Nijenhuis is gisteren na het incident zwaar gewond opgenomen in een ziekenhuis. Vanmiddag is hij helaas aan zijn verwondingen overleden. Generaal Van Putten heeft zijn medeleven aan de familie betuigd.

Nijenhuis werkte als chauffeur bij de transportgroep van het Landelijk Opleidings- en Kenniscentrum Koninklijke Marechaussee in Apeldoorn.
Provincie:
Tag(s):