vrijdag, 24. april 2009 - 17:33

Medewerker Schiphol verdacht uitlenen id-bewijs aan tv-programma

Schiphol

De marechaussee heeft op woensdag 22 april op Schiphol een 25-jarige luchthavenmedewerker uit Uitgeest aangehouden die ervan wordt verdacht medeplichtig te zijn aan het vervalsen van een identiteitsbewijs, en diefstal van een flight Safety on board card. Dit heeft de marechaussee vrijdag bekendgemaakt.

De medewerker wordt ervan verdacht zijn identiteitsbewijs te hebben uitgeleend zodat er een kopie van kon worden gemaakt. Die kopie is in de uitzending van het programma “Undercover in Nederland� getoond.

Een rechercheteam van de marechaussee is na analyse van de beelden van het programma achter de identiteit van de verdachte gekomen. Uit het onderzoek is gebleken dat het originele identiteitsbewijs van de verdachte door de redactie van “Undercover in Nederland� is gebruikt om tot een vervalsing te komen.

De aangehouden verdachte is werkzaam op Schiphol Oost nabij hangar 73, waar het regeringsvliegtuig geparkeerd staat indien het niet operationeel ingezet is of gaat worden. Bij huiszoeking is door de marechaussee een computer en een mobiele telefoon inbeslaggenomen. De verdachte is vandaag in vrijheid gesteld maar blijft verdachte in deze zaak.

De marechaussee doet onder leiding van het Openbaar Ministerie in Haarlem nader onderzoek. De aanhouding van de luchthavenmedewerker houdt verband met het onderzoek dat het Openbaar Ministerie tegen de heer Stegeman heeft ingesteld.

Dit onderzoek richt zich specifiek op het binnendringen van Schiphol-Oost dat eind december 2008 leidde tot een uitzending van het programma “Undercover in Nederland�. De aanhouding van de medewerker impliceert niet dat al sprake is van een vervolging van Stegeman. Hierover zal op een later tijdstip een besluit worden genomen.
Provincie:
Tag(s):