donderdag, 2. april 2009 - 9:59

Medewerkers Kroymans krijgen maart toch uitbetaald

Hilversum

De medewerkers van het inmiddels deels failliete autoconcern Kroymans komen niet berooid thuis te zitten. Dit heeft het CNV laten weten.

Intensieve bemiddeling van CNV Metaaltechniek heeft bewerkstelligd dat het UWV de achterwege gebleven salarissen over maart alsnog uitkeert. Bestuurder Dolf Polders toont zich uiterst verheugd. “Het drama was voor deze mensen anders echt niet te overzien geweest.�

Het Werkbedrijf UWV, dat uitbetalingen van salarissen op zich neemt zodra een betalingsonvermogen is aangetoond, wilde die verplichting bij Kroymans vooralsnog niet op zich nemen.

Dit vanwege het feit dat de Kroymans-mensen op de loonlijst staan van nog niet failliet verklaarde bedrijfsonderdelen maar niettemin geen salaris krijgen omdat dat bedrijfsonderdeel ook geen geld meer binnen krijgt.

Polders: “Het UWV is nu akkoord gegaan met de afspraak dat deze bedrijfsonderdelen schriftelijk hun betalingsonmacht moeten aantonen. Overlegging van dat bewijs betekent dat het UWV de betroffen mensen het loon uitbetaalt. Dat is goed nieuws. Gisteren nog dreigden deze mensen serieus tot eind van de maand mei zonder inkomen te geraken. Dan is het drama natuurlijk niet te overzien. Probeer zolang deurwaarders maar eens van je eigen drempel te houden. Nu is dat gevaar geweken. Ik ben zeer verheugd dat dit is gelukt.�
Provincie:
Tag(s):