vrijdag, 6. maart 2009 - 10:13

Medicijn voor Vrouwen met Seksuele Problemen

Resultaten van recent wetenschappelijk onderzoek geven een doorbraak voor een nieuw medicijn tegen seksuele problemen bij vrouwen. Sinds de ontdekking van de mannenpil "Viagra" zijn onderzoekers en farmaceutische bedrijven naarstig op zoek naar een soortgelijk middel voor vrouwen, maar met weinig succes.

Veel vrouwen kampen met seksuele problemen, zoals te weinig seksueel verlangen of problemen met lichamelijke seksuele opwinding. In de uitgave van maart 2009 van het gezaghebbende wetenschappelijke tijdschrift The Journal of Sexual Medicine wordt een studie beschreven die positieve effecten laat zien van een nieuw en snel werkend preparaat, met twee werkzame bestanddelen.

Met name vrouwen die betrekkelijk ongevoelig zijn voor seksuele prikkels lijken baat te hebben bij deze behandeling. Het middel is ontwikkeld door het wetenschappelijk onderzoeksbedrijf Emotional Brain in Almere. Het beschreven onderzoek suggereert ook dat er verschillende oorzaken zijn aan te wijzen voor de seksuele problemen van vrouwen. Naast de genoemde ongevoeligheid voor seksuele prikkels, lijkt een andere groep last te hebben van seksuele remming als gevolg van negatieve associaties met seks. Emotional Brain werkt ook aan de ontwikkeling van een medicijn gericht op het behandelen van deze seksuele problematiek.
Categorie:
Tag(s):