maandag, 15. juni 2009 - 8:35

Meer dan 60 landen bijeen in Den Haag tegen nucleair terrorisme

Den Haag

Minister Verhagen van Buitenlandse Zaken opent op 16 juni in het World Forum in Den Haag een internationale conferentie over bestrijding nucleair terrorisme.

Experts en beleidsmakers uit ruim 60 landen en internationale organisaties bespreken hoe kan worden voorkomen dat terroristen nucleair materiaal in handen krijgen.

De kans dat terroristen een aanslag plegen met nuclair materiaal is niet denkbeeldig. Daarom hebben de VS en Rusland in 2006 het Global Initiative to Combat Nuclear Terrorism opgericht.

De landen die zich bij dit initiatief hebben aangesloten, werken samen met het Internationaal Atoomagentschap (IAEA) om smokkel van nucleair materiaal tegen te gaan en de beveiliging nucleaire installaties te verbeteren. Tijdens de conferentie spreken de landen en organisaties over verdere maatregelen op dit gebied.

Nederland zal tijdens de conferentie aan andere landen uitleg geven over het Nederlandse Alerteringssysteem Terrorismebestrijding. Daarbij werken de Nederlandse overheid en het Nederlandse bedrijven nauw samen om dreiging van nucleair terrorisme in kaart te brengen en te bestrijden.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding treden tijdens het Global Initiative op als gastheer.
Provincie:
Tag(s):