maandag, 26. januari 2009 - 12:42

Meer fietsen leidt tot lager ziekteverzuim

Werknemers die regelmatig naar hun werk fietsen, zijn minder vaak ziek. Zij verzuimen gemiddeld ruim één dag per jaar minder dan hun niet-fietsende collega’s. Als werkgevers in Nederland fietsen naar het werk extra stimuleren, kan hun dit 27 miljoen per jaar besparen. Dit blijkt uit een TNO-onderzoek.

Werknemers die regelmatig de fiets pakken voor woon-werkverkeer, verzuimen gemiddeld één dag per jaar minder dan niet fietsende collega’s. De potentiële winst van fietsen naar het werk is daarmee aanzienlijk. Als het aantal werknemers dat fietst naar het werk met 1% toeneemt, levert regelmatig fietsen naar het werk voor werkgevers een besparing op van circa 27 miljoen euro per jaar.

Voor staatssecretaris Huizinga is de fiets een onmisbare schakel in het mobiliteitsbeleid van Verkeer en Waterstaat en heeft daarom deze kabinetsperiode 50 miljoen euro voor het fietsen uitgetrokken. Huizinga start binnenkort onder meer een proef met bedrijven om het fietsen financieel aantrekkelijker te maken voor hun personeel.
Provincie:
Tag(s):