donderdag, 15. oktober 2009 - 10:32

Meer verkeerscontroles in Zuidwest Drenthe

Regio

Politie Drenthe gaat de komende tijd meer controleren in Zuidwest Drenthe.

Sinds 1 januari 2008 heeft Politie Drenthe de werkwijze van verkeershandhaving aangescherpt onder de noemer Informatie Gestuurde Verkeerstoezicht (IGVT). Politie Drenthe heeft in samenwerking met de Provincie Drenthe destijds onderzoek gedaan naar de meest verkeersonveilige wegen in Drenthe. Hierop heeft Politie Drenthe een nieuwe werkwijze rondom verkeershandhaving ontwikkeld.

De surveillance methode heeft een vaste structuur. Dit wil zeggen dat de aanwezigheid op de weg en de duur van die aanwezigheid niet op toeval berust. De nieuwe methode (IGVT) zorgt er voor dat elke dag op willekeurige tijdstippen en plaatsen een politiepatrouille werkend op een aangewezen weg aanwezig is en wordt toegepast op de geselecteerde wegen. Dit systeem is aangepast aan de analyse van Drentse wegen. De focus tijdens de surveillance ligt op de meest gevaarlijke wegvakken.

Deze manier van handhaven is een intensieve manier. Om dit te kunnen toepassen is een tijdelijke focus op een afgebakend gebied nodig. Het verkeershandhavingteam heeft de focus verschoven van Zuidoost Drenthe naar Zuidwest Drenthe. Dit betekent niet dat het de politie niet meer controleert in de rest van de provincie. Deze gebieden worden in ‘onderhoud’ genomen. Dit betekent dat er wel degelijk wordt gecontroleerd, maar minder dat in het focusgebied
Provincie:
Tag(s):